Aşure


 Malzemeler

1,5 su bardağı buğday

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı kuru fasulye

2 yemek kaşığı pirinç

1 çay bardağı çiğ fındık

1 çay bardağı çiğ soyulmuş badem

1 çay bardağı soyulmuş yer fıstığı

1 çay bardağı üzüm

1 çay bardağı kuş üzümü

1 çay bardağı kayısı

1 çay bardağı incir

4-5 tane karanfil

1 tane çubuk tarçın

2 yemel kaşığı susam

3 fincan şeker

süslemek için nar, hindistan cevizi, antep fıstığı ve ceviz

Yapılışı

Buğdayı bir  gece önceden ıslatıp suyunu süzelim. Pirinci ekleyip iyice pişene kadar kaynatalım. Nohutu  ve fasulyeyi haşlayıp suyunu süzüp buğdaya ekleyelim. Fındık, fıstık ve bademi de ekleyelim. Tarçın ve karanfili bir bardak suda  kaynatıp sadece suyunu ekleyelim. Kuru üzümü ve kuş üzümünü bir taşım kaynatıp suyunu süzüp ekleyelim. Küp küp doğranmış kayısı ve incirleri ekleyelim. Susamı ekleyelim. Şekeri de ilave edip bir kaç dakika kadar daha kaynatalım. Kaselere ayırıp soğuyunca üzerini nar ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

aşureyi yaparken yanınızda sürekli sıcak su bulunsun gerektikçe buğdaya su eklemeliyiz.

Yorumlar