şakşuka

malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • Tuz, istenilen baharatlar
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Patlıcanlar julyen doğrayıl, tuzlu suya koyup bir müddet bekletelim.
  • Tuzlu sudan alıp kuruladığımız patlıcanlarımızı yağ ve tuz serptikten sonra yağlı kagit serilmiş fırın tepsisine alıp 200 derecede kızarana kadar pişirelim. 
  • Soğan ve sarımsağı da yemeklik doğrayarak az miktarda yağda kavuralım.Yeşil ve kırmızı biberleri  doğrayalım ve tavaya alalım.Üzerine rendelediğimiz domatesi ve salçayı da ekleyerek karıştıralım.
  1. Bir süre sonra da tuz, karabiber ve pul biberi ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  2. Sıcak suyu da ilave ederek 4-5 dakika kadar pişirelim.
  3. Son olarak kızarttığımız patlıcanları da tavaya alalım ve pişirdiğimiz sos ile harmanlanmasını sağlayalım. Şakşukamız servise hazır, afiyet olsun.

Yorumlar