malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, istenilen baharatlar
- 1 çay bardağı sıcak su
- Patlıcanlar julyen doğrayıl, tuzlu suya koyup bir müddet bekletelim.
- Tuzlu sudan alıp kuruladığımız patlıcanlarımızı yağ ve tuz serptikten sonra yağlı kagit serilmiş fırın tepsisine alıp 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Soğan ve sarımsağı da yemeklik doğrayarak az miktarda yağda kavuralım.Yeşil ve kırmızı biberleri doğrayalım ve tavaya alalım.Üzerine rendelediğimiz domatesi ve salçayı da ekleyerek karıştıralım.
- Bir süre sonra da tuz, karabiber ve pul biberi ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
- Sıcak suyu da ilave ederek 4-5 dakika kadar pişirelim.
- Son olarak kızarttığımız patlıcanları da tavaya alalım ve pişirdiğimiz sos ile harmanlanmasını sağlayalım. Şakşukamız servise hazır, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder